Monitoring en Deformatiemetingen

Het blijkt een groeiende trend: metingen uitvoeren in de omgeving van een startend bouwproject. Bouwwerkzaamheden kunnen immers invloed hebben op de omliggende bebouwing. Door trillingen is het mogelijk dat omliggende huizen en andere objecten verzakken of verschuiven en op die manier zorgen voor grote schadeposten.


Alle risico’s in kaart

Wat zijn de risico’s tijdens het bouwen? Om werkelijk te weten wat de invloed is van een bouwproject op de omgeving, voeren wij deformatiemetingen voor u uit. Wij zorgen ervoor dat alle kritische elementen in kaart worden gebracht, voor en tijdens de uitvoering. Als dat nodig is, kunnen we ook continu meten.

Geautomatiseerd meetsysteem

DIBEC heeft een volledig geautomatiseerd meetsysteem dat 24 uur per dag metingen uitvoert op de omliggende bebouwing van het project. Het systeem is uitgerust met de mogelijkheid om door middel van SMS alarm te slaan, zodat de uitvoering het werk onmiddellijk stil kan leggen als dit nodig is.

Kostenefficiënt

Door deformatiemetingen uit te laten voeren, vermijdt u risico’s. Bovendien toont u aan dat u zorgvuldig te werk gaat, waarmee u onterechte claims kunt voorkomen. Wij kunnen zo’n deformatiemeting kostenefficiënt uitvoeren en adviseren u graag.