3D Laserscannen

Met de High Definition Surveying (HDS) Laserscanner heeft DIBEC een belangrijke technologische innovatie in huis op het gebied van maatvoering. Deze nieuwste aanwinst meet sneller, nauwkeuriger en completer en is van zeer hoge kwaliteit.


Perfect passende oplossingen

Wat betekent dat voor u? Wanneer een ongelijk oppervlak moet worden ingemeten of een plek die moeilijk bereikbaar is, dan biedt de laserscanner uitkomst. Het apparaat meet iedere oneffenheid en werkt ook op afstand. Wij kunnen perfect passende oplossingen bieden, data leveren voor computeranimaties of meetgegevens leveren die achteraf nuttig kunnen zijn bijvoorbeeld in verzekeringskwesties. De laserscanner kan deformatiemetingen ondersteunen en voorkomt de noodzaak tot bijmetingen. Het apparaat meet snel en zorgt daardoor niet voor stagnatie.

Wat is laserscannen?

In korte tijd meet de laserscanner duizenden punten met een zeer hoge nauwkeurigheid. Op deze manier ontstaat een driedimensionaal beeld. Met een geïntegreerde fotocamera kunnen wij de werkelijke kleuren over het gemeten beeld heen vastleggen voor een beter begrip van de scan. Uit deze gegevens kunnen wij doorsneden en aanzichten destilleren. 

Enkele toepassingen
Het scannen van:
  • kunstwerken voor revisiemetingen,
  • doorrijhoogtes op rijkswegen,
  • ontgravingen of ophogingen voor volumeberekeningen,
  • complexe bestaande bouwkundige constructies waarop aangesloten moet worden.
Overzichtelijke presentatie

De zeer krachtige Leica Scanstation 2 waarmee wij werken heeft een meetcapaciteit van maximaal 50.000 punten per seconde, met nauwkeurigheid op de millimeter. Wij kunnen met behulp van speciale software deze enorme hoeveelheid informatie omzetten in een duidelijke en overzichtelijke presentatie en leveren deze aan in nagenoeg elk gewenst formaat.

Zo is het mogelijk om de ingewonnen data te exporteren naar Recap en andere ontwerp pakketten die bij engineering gebruikt worden.​​​​​​​​​​